Biografi

Livet är ett enda långt lärande. Familj jag växt upp med, syskon jag retats med, platser jag sett, all skoltid och det jag gör idag har fomat mig till den jag är. Att kunna glädja andra människor med min sång är fantastiskt. Alla har vi olika gåvor och en av mina är just att glädja andra, som sångare men även som sångpedagog och musiklärare.

På landet utanför den lilla orten Stenstorp växte jag upp. Redan som 7-8 åring ville jag ha huvudrollerna i de små musikdramer vi gjorde i skolan. Att synas och att vinna präglade mycket av mina tidigaste skolår. På fotbollsplan och ishockeyrinken var jag en riktig tävlingsmänniska. Vinna var viktigt och att förlora var aldrig kul. Trombon spelade jag under några år, men slutade på grund av för många lärarbyten.

Under högstadiet fanns ett stort intresse för matematik och valet till det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet i Skövde var därför inte så svårt. Men som en reaktion på allt det teoretiska tog musiken och teatern tag i mig. Jag började ta sånglektioner, sjunga i kör och medverka i amatörteateruppsättningar med föreningen Scenproduktion.

Debuten på Skövde stadsteater gjordes hösten 2006 som ensemblemedlem i Teaterbåten. Glädjen i att skapa en föreställning tillsammans och arbeta mot ett gemensamt mål var överväldigande och jag visste efter denna föreställning att jag ville hålla på med sång, musik, teater och dans.

Efter gymnasiet började jag på Hjo folkhögskola: Musiklinje med sångprofil under 2 år. Intresset för sång bara växte och blev avgörande vid valet av nästa anhalt.

Utbildningen till sångpedagog/musiklärare vid musikhögskolan i Göteborg var 4,5 år av mycket glädje och många olika och roliga projekt.

Under hela min utbildning fortsatte jag med att medverka i amatörteateruppsättningar i Skövde.
På Skövde stadsteater har jag gjort:
Don Lockwood i Singin' in the rain 2014
Jesus i Jesus Christ Superstar  2011
Joseph i Joseph and the amazing technicolor dreamcoat 2010
Ensemble i RENT 2010
Vincent Sahlin i Charmören från Värsås (Lånta fjädrar) 2009
Snobben Fritz i Bergström Spanska flugan 2008
Dr Siedler i Värdshuset Vita Hästen 2007
Ensemble i Teaterbåten 2006

Våren 2015 fick jag återigen möjlighet att spela rollen som Jesus i musikalen Jesus Christ Superstar. Denna gång uppe i Arboga med regi av Catarina Gnosspelius.  

Hösten 2014 till våren 2015 arbetade jag på Stage Voice (Göteborg) som sångpedagog. Under hösten 2014 arbetade jag som sångpedagog för medborgarskolan i Skövde och under hösten 2015 för medborgarskolan i Kungälv. Utöver det har jag haft olika vikariat som musiklärare.

Sedan 2015 är jag bosatt i Ytterby där jag också sedan hösten 2018 arbetar som musiklärare på Kastellegårdsskolan. På fritiden är jag ute och sjunger i olika sammanhang och umgås med familjen som 2016 blev 3 och som 2019 ska bli 4.

Söker ni någon som kan sjunga på bröllop, begravningar, musikgudstjänster eller spela i musikaler, farser och fester med mera så tveka inte att höra av er. Jag har erfarenhet av att stå på scen i många olika sammahang och jag vet vad som krävs för att sjunga både i det lilla, men också det stora formatet. 

Vill du utveckla din sångröst eller upptäcka din sångröst är du också varmt välkommen att höra av dig. Jag arbetar utifrån dig som person, efter din vilja och dina önskemål.

Hoppas vi ses! :)


Välkommen

Välkommen till www.patriklarsen.n.nu.